Meni Zapri

ogrevajte se udobno takoj!

Učinkovita raba energije s toplotno črpalko zrak/voda

 Z uveljavitvijo Pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah v Sloveniji smo pristopili k evropskim smernicam za minimalne zahteve učinkovitosti proizvodov za gretje prostorov. Pravilnik se uporablja pri gradnji novih stavb in rekonstrukciji stavb, kjer se posega v najmanj 25% površine toplotnega ovoja. Tudi sistemi na obnovljive vire energije morajo ustrezati predpisanim merilom. Bistvo delovanja toplotnih črpalk zrak/voda je, da naravno toploto iz okolja, preusmerijo za ogrevanje, kakor tudi hlajenje hiše, kar predstavlja poceni vir energije. Pri toplotnih črpalkah zrak/voda je merilo energijske učinkovitosti količnik COP. Vrednost COP pomeni razmerje med pridobljeno toplotno energijo in vloženo pogonsko energijo. Minimalna dovoljena vrednost količnika COP za toplotne črpalke zrak-voda je 3,1.

Toplotna črpalka.

toplotne črpalke sistem zrak/voda, minimalne standarde zelo presegajo in tako nudijo tehnologijo, ki je na najvišjem nivoju. V večletnih raziskavah so razvili inverter tehnologijo, ki omogoča usklajeno delovanje krmiljenja tako, da dvojni rotacijski kompresor vedno deluje optimalno in hkrati varčno. Porabi pa samo toliko energije, kot jo v resnici potrebuje.

S toplotno črpalko in sistemom Brimatherm ste lahko zelo fleksibilni; možne so izvedbe novega samostojnega sistema za talno ogrevanje, kombinacije z že obstoječim ogrevalnim sistemom (olje, plin, peleti…), če pa vgradite še ventilatorske konvektorje, se lahko poleti tudi hladite. V tem primeru toplotni izmenjevalnik odvzame toploto iz zraka in jo prek hladilnega medija (voda + proti-zamrzovalno sredstvo) transportira do zunanje enote, kjer se odda v okolje. Priprava tople vode in njeno shranjevanje, se ohranja kljub delovanju funkcije hlajenja.

Ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko sistema Brimatherm je ekonomična, ekološka in do uporabnika prijazna investicija. Pri določenih modelih, ob odstranitvi stare kurilne naprave od subvencije v višini do največ 2.500 € oz. 40% vrednosti ponudbe brez birokracije.